Arad: Trei cai morți aruncați, pe câmp. Ar fi vorba despre un transport ilegal

Este anchetă la Arad după ce cadavrele a trei cai au fost găsite, joi, pe un câmp între municipiul Arad și comuna Fântânele. Autoritățile bănuiesc că animalele făceau parte grup mai mare mai mare și că ar fi murit în timpul unui transport care nu era efectuat în condițiile legii.

 

Conform directorului Direcției Sanitare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Arad, medicul Viorel Agud, „în momentul în care am fost alertat decătre medicul veterinar și de Postul de Poliție din Fântânele, ne-am deplasat o echipă de la DSVSA Arad, am indentificat animalele, le-am citit microcipurile”.

„Microcipurile nu sunt de județul Arad, sunt din altă localitate. Am reușit ca să indentificăm persoanele cărora au aparținut aceste animale. Din județul Dolj, sunt trei proprietari, nu sunt din Arad. O să facem o expertiză împreună cu organele de poliție și, probabil, se va întocmi un dosar penal pentru aceste animale omorâte practic. Nu au semne de violență, nu au altceva decât semne de asfixie mecanică. Conform legislației, există obligația să se anunțe transportul pentru că acest fel de transportul se face prin acordul celor 2 DSV-uri. Practic, acest transport a fost făcut în afara legii, da”, a mai declarat directorul Direcției Sanitare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Arad, medicul Viorel Agud.

Analizele medicale vor stabili exact condițiile în care caii au murit, iar proprietarii vor fi trași la răspundere

Și polițiștii fac cercetări în acest caz.