Trei filme, în trei zile. De asta au parte arădenii la cinema ARTA din centrul municipiului Arad, care a aparține primăriei.

Conform organizatorilor, cel mai așteptat film al toamnei, „Arest” în regia lui Andrei Cohn, va fi proiectat vineri, 8 noiembrie, ora 19. Filmul îi are în distribuție pe Alexandru Papadopol și Iulian Postelnicu, alături de András Hatházi, Liviu Pintilieasa, Sorin Cociș și Marian Alexoaia.
„Toate filmele despre perioada comunistă ne înfățișează ca victime, niște victime aproape eroi, victime ușor de îndrăgit însă eu nu-mi amintesc să fi fost așa. Am fost doar victime, dar nu ca cele din filmele de la Hollywood. Am fost genul acela de victimă de care ai putea să te rușinezi”, spune Andrei Cohn într-unul din interviurile recente. După proiecție, spectatorii sunt invitați la o sesiune de discuții cu regizorul Andrei Cohn.
Campania Filme pentru întreaga familie continuă sâmbătă, 9 noiembrie, de la ora 18, cu „Călătoria fantastică a Maronei„, în regia Anca Damian, un basm modern despre dragoste necondiționată și sacrificiu.
Micuța cățelușă cu nasul în formă de inimă, lasă urme profunde în viețile stăpânilor care, rând pe rând, o primesc în familiile lor. Publicul de toate vârstele este invitat să o cunoască pe Marona și să trăiască alături de ea magia fericirii, spun organizatorii despre acest film. Filmul va rula în versiunea originală în limba franceză cu subtitrare în limba română.
Filmul  „Cardinalul„, despre viața episcopului greco-catolic Iuliu Hossu, va fi proiectat la Arad în 10 noiembrie, cu începere de la ora 19.  Pelicula este semnată decătre Nicolae Mărgineanu, după un scenariu de
Bogdan Adrian Toma.
Filmul prezintă o parte din viața episcopului greco-catolic Iuliu Hossu, câteva scene de la Marea Unire, iar apoi perioada încercării convertirii forțate în penitenciarul Sighet. Rolul lui Iuliu Hossu este jucat de actorul Radu Botar, iar alături de el joacă Ioan Andrei Ionescu, Richard Bovnoczki, Radu Bânzaru, Maria Ploae, Cristian Iacob, Mircea Andreescu, Ovidiu Crișan, Remus Mărgineanu, Bogdan Nechifor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here