Arad: Trenul privat cu condiţii de lux circulă, începând de sâmbătă, pe o nouă rută, în vestul ţării

Compania Astra Trans Carpatic din Arad, controlată decătre cunoscutul om de afaceri Valer Blidar, lansează sâmbătă o nouă rută ce va fi efectuată cu un tren privat. Acesta va circula pe relaţia Arad-Baia Mare, iar primul tren pleacă sambata, 8 septembrie 2018, de la ora 8:30 de pe linia 1 din Gara Mare din Arad.

Compania a lansat în cursul lunii februarie 2017 ruta Arad-Bucureşti, iar peste vară a efectuat transport şi pe ruta Arad-Mangalia.

Compania operează cu trenuri care oferă condiiţii ce sunt considerate de lux,mult opeste condiţiile CFR, însă la aceleaşi preţuri ale biletelor precum CFR sau alţi operatori feroviari privaţi din România. Vagoanele sunt dotate cu sisteme de informare a pasagerilor, sisteme de enterteniment audio-video, cu internet, prize pentru curent electric, instalaţii performante de aer condiţionat şi încălzire. Vagoanele sunt dotate cu GPS, aşa că se ştie unde se află în orice moment.

Pe ruta către Bucureşti, trenul oferă condiţii deosebite printre dotări se află, vagoane de dormit dotate cu duşuri, iar la vagonul de dormit clasa I, călătorii sandvişuri, cafea, apă, incluse în preţ, în vreme ce la cuşetă vor primi cafea şi apă. Trenul are şi însoţitori de bord. Trenul poate circula cu viteze de 160-200 kilometri la oră, însă este limitat de infrastructura CFR pe care o foloseşte.

Compania intenţionează ca să deschidă şi alte rute.

Sursa foto: AstraTransCarpatic.ro