Arad: Un bărbat a murit după ce a fost proiectat prin parbrizul unei mașini, alte 2 persoane au fost rănite. Pompierii au trebuit să acorde ajutor și unei persoane care filma accidentul

Un bărbat de 55 de ani a murit și alte 2 persoane au fost rănite, marți dimineață, în municipiul Arad, într-un accident rutier care a avut loc între un microbuz de marfă și o mașină mică.

Publicată de Realitatea De Arad pe Marţi, 26 februarie 2019

Bărbatul care a murit a fost proiectat prin parbrizul microbuzului în care se afla și a căzut pe carosabil. Accidentul a avut loc pe Calea Radnei, un drum foarte circulat care face legătura între intrarea în oraș dinspre DN7 și centrul Aradului.

Conform unor martori, mașina condusă de femeie a ieşit de pe o stradă secundară pe Calea Renaşterii şi nu a acordat prioritate unui microbuz de marfă, iar cele două vehicule s-au ciocnit violent. În microbuz se aflau şoferul şi pasagerul care a murit. La momentul sosirii echipajului SMURD, bărbatul găsit pe partea carosabilă era decedat, în timp ce femeia şi şoferul microbuzului au suferit răni care nu le pun în pericol viaţa.

La fața locului au ajuns mai multe echipaje de medici, polițiști și pompieri.

Conform purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad, maior George Pleșca, „accidentul s-a produs în municipiul Arad între un microbuz și un autoturism. Au fost alocate forțe ale Detașamentului de Pompieri Arad, o autospecială de descarcerare și o autospecială de tip SMURD Terapie Intensivă Mobilă”.

„În momentul sosirii echipajelor la fața locului, au găsit 3 victime, dintre care una decedată, una încarcerată, iar cealaltă în stare mai bună. Au fost solicitate încă 2 ambulanțe ale Serviciului Județean de Ambulanță Arad. Victima încarcerată, șoferul microbuzului, a fost descarcerat și preluat decătre echipajul SMURD Terapie Intensivă Mobilă, iar cealaltă victimă din mașină, o femeie a fost preluată de către un echipaj Serviciului Județean de Ambulanță Arad. (…) Victima decedată este bărbat și era ocupantul locului din dreapta în microbuz”, a mai declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad, maior George Pleșca.

Pompierii au mai trebuit să se acorde ajutor medical și unei alte persoane care își plimba câinele și a filmat accidentul până când s_a făcut rău.

Un trecător a filmat accidentul până i s-a făcut rău

„Ulterior producerii accidentului, unei persoane care filma accidentul i s-a făcut rău, fiind preluată și aceasta decătre un echipaj Serviciului Județean de Ambulanță Arad și transportată la Unitatea de Primiri Urgențe dincadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad”, a mai declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad, maior George Pleșca.

Conform poliției, după primele cercetări efectuate la locul accidentului, reiese că femeia nu a respectat semnificaţia indicatorului ‘Cedează trecerea’. Aceasta ar putea fi cercetată penal pentru ucidere din culpă.

Polițiștii continuă cercetările în acest caz.

Sursa foto: Inspectoratul pentru Situații de Urgență Arad