Arad: Un bărbat care a ieșit din autoizolare imediat după ce a ajuns acasă și era recalcitrant cu autoritățile s-a ales cu dosar penal și carantină forțată

 Un nou dosar din cauza noului coronavirus a fost deschis în județul Arad, a anunțat, miercuri, Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad.

Procurorii dincadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Ineu au deschis dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii infracţiunii de „zădărnicirea combaterii bolilor” în cazul unui bărbat care a venit din Franţa în data de 23.03.2020 şi care trebuia să stea în izolare la domiciliu, dar nu a fost găsit la domiciliu, la verificarea efectuată de lucrătorii de politie.

Conform unor informații, bărbat din satul Chier, comuna Târnova, locuia singur, și nu a respectat autoizolarea încă de la început. A plecat imediat de acasă, după câteva ore, iar atunci când a fost contactat decătre autorități era recalitrant.

Ulterior, bărbatul a fost găsit de organele de politie care l-au transportat într-un centru, unde a fost plasat în carantină instituţionalizată, sub pază.

În prezent se efectuează cercetări in rem sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „Zădărnicirea combaterii bolilor” prev.şi ped.de art.352 alin.1 din C. pen.
Urmărirea penală continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi a stabilirii răspunderii penale.