Cea mai mare viteză, înregistrată în cursul ultimei săptămâni pe autostrăzile din România aparține unui bărbat de 48 de ani din municipiul Arad, care ajunge astfel vitezomanul momentului în România.

Conform Poliţiei Brigăzii Autostrăzi şi Misiuni Speciale a Poliţiei Române,
bărbatul a fost descoperit pe data de 27 octombrie, în jurul orei 11.00, în timp ce conducea o mașină pe autostrada A1 Bucureşti – Râmnicu Vâlcea, cu viteza de 223 km/h. Bărbatul a fost sancţionat contravenţional cu amenda de 1.305 lei şi i-a fost suspendat dreptul de a conduce pentru 90 de zile.

Șoferi sub influența drogurilor

Poliţiştii Brigăzii Autostrăzi şi Misiuni Speciale a Poliţiei Române au anunțat, marți, că în cursul săptămânii trecute (22-28 octombrie) au fost descoperite 44 de persoane care conduceau cu viteze excesive şi opt persoane care conduceau sub influenţa alcoolului sau a substanţelor stupefiante.

Este vorba de 4 șoferi care conduceau mașini după ce consumaseră cannabis.

Șoferii au fost amendați cu sume cuprinse între 1.305 şi 2.900 de lei, iar ca măsură complementară le-au fost reţinute permisele de conducere, pentru 90 de zile. Șoferii care conduceau sub influența drogurilor s-au ales și cu dosare de cercetare penală.