Arad: Un bazin de polo, care a fost deschis publicului pe 11 mai, se închide pentru reparații și întreținere, după circa 3 luni

Bazinul de polo din Arad, deschis publicului în luna mai, se închide, începând de joi, 8 august, timp de 3 săptămâni, pentru realizarea unor lucrări de reparații și întreținere, a anunțat, miercuri, Primăria.

Reprezentanţii municipalității au constatat, în ultima perioadă, că în exploatarea bazei sportive dincartierul Subcetate au apărut anumite deficienţe care necesită remediere astfel încât, baza sportivă să poată fi folosită in condiţii optime.

S-a optat pentru închiderea bazinului în această perioadă, datorită numărului
scăzut de vizitatori, urmând ca odată cu luna Septembrie, baza să fie în perfectă stare de funcţionare, iar arădenii să se poată bucura de facilităţile existente aici.

Conform SC Recons SA Arad, societatea municipalităţii care administrează bazinul, problemele apărute sunt atât la un cazan de încălzire a apei, care nu mai funcţionează, cât şi la instalaţiile sanitare şi scurgerile de apă din zona duşurilor. Astfel, va trebui spartă gresia şi schimbate mai multe conducte, pentru ca apa să poată să se scurgă în canalizare.

Bazinul de polo a fost construit decătre Compania Națională de Investiții și Primăria Municipiului Arad, iar de la recepția lucrărilor până la deschiderea efectivă au trecut câteva luni, perioadă în care primăria și guvernul se acuzau reciproc de situația creată. În cele din urmă, bazinul a fost deschis publicului din 11 mai, însă după circa 3 luni se închide pentru a intra în reparații.

Baza sportivă este în perioada de garanţie, așa că a fost înştiinţată Compania Naţională de Investiţii, care are responsabilitatea asigurării funcţionării echipamentelor, utilajelor şi dotărilor existente.

A costat 23 de milioane de lei

Complexul sportiv a fost realizat cu bani de la Guvern prin CNI şi a costat 23 de milioane de lei, la care se adaugă contribuția municipalității. La finalizarea lucrărilor, acesta a fost transferat, în luna martie, municipalităţii arădene, iar în luna mai a fost deschis publicului.

Complexul are două bazine: unul mare, de 33,3 metri lungime, 25 de metri lăţime şi o adâncime de 2,3 metri şi unul mai mic, cu scop didactic şi de agrement, care are 25 de metri lungime şi 12,5 metri lăţime. Baza mai cuprinde o tribună cu 400 de locuri, vestiare şi cabine de duş.