Un complice al polițiștului arestat preventiv pentru trafic cu țigări de contrabandă a fost reținut decătre polițiștii din Arad.

Conform purtătorului de cuvânt al Poliției Arad, Claudia Iuga, „polițiștii au depistat ieri, în jurul orei 17.00, un autoturism parcat în afara părții carosabile, pe D.N. 69, pe raza localității Vinga, despre care exista suspiciunea că ar fi fost condus de un bărbat căutat de autorități. La vederea polițiștilor, bărbatul a intenționat să plece, fiind blocat de o patrulă de poliție la puțin timp după ce s-a pus în mișcare”.

„În urma identificării conducătorului auto, în persoana unui bărbat de 33 de ani, din Arad, s-a constatat că acesta are dreptul de a conduce suspendat și că se sustrage urmăririi penale într-un dosar penal de contrabandă cu țigarete, cercetat sub coordonarea directă a procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad. Bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, urmând fi prezentat magistraților Judecătoriei Arad cu propunere de arestare preventivă”, a mai declarat purtătorul de cuvânt al Poliției Arad, Claudia Iuga.

Polițistul Sergiu Mârza, dincadrul Serviciului Rutier din Arad, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile pentru contrabandă. Anchetatorii au găsit într-o dubiță în care se afla polițistul 220 de baxuri cu circa 110.000 de pachete cu țigări de contrabandă, a căror valoare pe piața neagră este de peste 1 milion de lei.

Conform unor informații din rândul anchetatorilor, cercetările au început după ce s-au autosesizat polițiștii din Nădlac și municipiul Arad, iar în poliție existau informații inclusiv asupra transportului prins în flagrant.

Polițiștul, care este cercetat și disciplinar, este este angajat în poliția din Arad din 2006.