Arad: Un incendiu puternic a cuprins 8 ha de vegetație uscată și litieră și amenința o pădure mare

Un puternic incendiu de vegetație uscată și litieră a izbucnit, marți, în satul Vidra din comuna Vârfurile, iar flăcările amenințau să cuprinsă pădurea localității.

Conform purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad, maior George Pleșca, „pompierii Gărzii de intervențiee nr. 2 Gurahonț alături de angajați ai Ocolului Silvic și voluntari ai Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Vârfurile au intervenit pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată și litiera în localitatea Vidra”.

Intervenția a fost extrem de dificilă din cauza faptului că pompierii nu au putut merge să stingă incendiul cu mașinile de intervenție și au mers pe jos chiar și 8 km.

„Intervenția a fost foarte dificilă din cauza terenului și imposibilității folosirii autospecialelor. După mai bine de 4 ore de acțiune, cu ajutorul lopeților, a măturilor și a altor mijloace genistice, pompierii au reușit stingerea incendiului ce se manifesta pe aproximativ 8 ha, răspândit în mai multe focare și care risca să cuprindă o mare suprafață împădurită”, a mai declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad, maior George Pleșca.

Conform unor informații, incendiul ar fi izbucnit după ce ciobanii ar fi dat foc pășunii considerând că o să crească iarba mai bună.

Sursa foto: Inspectoratul pentru Situații de Urgență Arad