Arad: Un nou cămin studențesc, în valoare de 14 milioane de lei, pentru Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad. Banii sunt de la Guvern

Un nou cămin studențesc este construit decătre Guvern pentru Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad, care este de stat.

Investiția, care este în valoare de 14 milioane de lei, este realizată decătre Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice prin Compania Națională de Investiții (CNI), au anunțat, miercuri, cei 4 parlamentari PSD Arad, care au spun că „au depus eforturi constante pentru materializarea noului cămin studențesc”.

Conform unui comunicat de presă al PSD Arad, „astfel, se împlinește un deziderat al parlamentarilor PSD de Arad, care au depus eforturi constante pentru materializarea noului cămin studențesc, prin întâlniri și discuții successive cu factorii decidenți la nivel central. Președintele PSD Arad, deputatul Dorel Căprar, alături de senatorul Mihai Fifor, secretar general al PSD și deputații Florin Tripa și Adrian Todor, precizează că în prezent sunt finalizate contractele de proiectare si execuție, valoarea investiției fiind de 14 milioane lei”.

Conform președintelui PSD Arad, deputatul Dorel Căprar, căminul va avea patru etaje și mansardă și o capacitate de 110 locuri în camere cu baie, sistem de aer condiționat, totul conform standardelor. De asemenea sunt prevăzute săli de mese cu chicinetă, săli de lectură, spălătorie și uscătorie. Durata de finalizare a lucrărilor este de 14 luni.

„Parlamentarii PSD de Arad consideră drept o prioritate impunerea Aradului pe harta sistemului universitar românesc și consolidarea armonioasă a mediului academic arădean”, se mai arată în comunicatul de presă al PSD Arad.

CNI are în diverse stadii de implementare 10 obiective de investiții în județul Arad (4 în derulare și 6 in achiziție), cu o valoare de peste 57 de milioane de lei.

Sursa foto: PSD Arad