Arad: Un nou drum județean din Arad va fi modernizat complet, cu circa 19 milioane de lei, bani de la Consiliul Județean Arad

Un nou drum județean din Arad se modernizează. Este vorba despre drumul Târnova-Tauț, care va fi reabilitat din fondurile Consiliului Județean Consiliul Județean Arad.

Instituția a anunțat, vineri, că s-a încheiat perioada de depunere a ofertelor din partea firmelor interesate să execute lucrarea. Până la data limită au fost depuse 3 oferte, care, în acest moment, se află în procedura de înevaluare.

Câștigătorul va realiza și proiectul tehnic și execuția lucrării. Valoarea estimată este de 18.883.880,76 lei (cu TVA).

Autoritățile atrag atenția că șantierul nu va fi vizibil imediat, pentru că firma trebuie să realizeze și proiectul tehnic complet, drumul urmând să fie reabilitat complet.

Consiliul Judeţean Arad a solicitat la Ministerul Dezvoltării finanţarea modernizării drumului Târnova-Tauţ. Proiectul a fost depus în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Locală, dar a fost refuzat de la finanţare.

Tronsonul de drum Târnova-Tauț are o lungime de 9,1 kilometri. Este un drum de legătură între cele două comune, care au o populaţie cumulată de aproximativ 8.000 de locuitori, arondaţi pe 10 localităţi.

Sursa foto: arhivă