Arad: Un nou ordin de protecție provizoriu, emis împotriva unui bărbat violent

Un nou ordin de protecțe provizoriu a fost emis decătre polițiștii din Arad împotriva unui bărbat violent.

Conform purtătorului de cuvânt al Poliției Arad, Claudiua Iuga, „polițiștii au fost sesizați despre faptul că un bărbat de 43 de ani, din Arad, și-ar fi amenințat telefonic fosta concubină cu acte de violență, provocându-i acesteia o stare de temere. A fost emis un ordin de protecție provizoriu pe 5 zile, fiind, de asemenea, întocmit un dosar de cercetare penală, pentru săvârșirea infracțiunii de amenințare”.

Zilele trecute, polițiștii din Arad au mai emis alte 2 asemenea ordine.

Un ordin de protecție a fost emis în urma sesizării unei femei de 36 de ani, din Arad, împotriva soțului ei, de 36 de ani, care ar fi lovit-o. Polițiștii au emis un ordin de protecție provizoriu pe o perioadă de 5 zile, bărbatul fiind, de asemenea, evacuat din locuința comună.

UN alt ordin de protecție provizoriu pe numele unui bărbat de 43 de ani, din Arad, care și-ar fi agresat fosta concubină pe o stradă din municipiu.

În cele 2 cazuri, polițiștii fac anchete pentru sub aspectul săvârșirii infracțiunii de violență în familie și continuă cercetările în aceste cazuri.

Începând cu data de 28 decembrie 2018, polițiștii pot emite ordinul de protecție provizoriu, prin care se dispune pentru o perioadă de 5 zile, una sau mai multe măsuri de protecție a victimelor. Ordinul de protecție provizoriu se emite de către polițiștii care constată că există un risc iminent ca viața, integritatea fizică ori libertatea unei persoane să fie pusă în pericol printr-un act de violență domestică, în scopul diminuării acestui risc.