Arad: Un nou scandal al gunoaielor la Arad

Un nou scandal al gunoaielor a izbucnit vineri la Arad. Primăria a convocat, joi seara, o ședință de îndată a Consiliului Local pentru vineri, pentru a discuta, printre altele, un proiect care vizează stația de sortare a deșeurilor din municipiu, depozitarea deșeurilor la deponeul ecologic și mandatarea Asociției care monitorizează deșeurile să aprobe creșterea tarifelor la colectarea deșeurilor menajere.

Pentru proiectele să treacă de Consiliul Local era nevoie de o majoritare de 2 treimi, deci implicit și de voturile consilierilor municipali ai PSD prezenți la ședință. Doar că aceștia s-au abținut, motivând că nu sunt de acord cu creșterea tarifelor, iar explicațiile primăriei, că majorările sunt impuse de lege, nu i-au prea convins.

Prin urmare proiectele au căzut la vot.

Conform municipalității, blocarea proiectelor presupune riscul de a pierde banii europeni pe care Aradul i-a primit pentru gestionarea deșeurilor menajere.

Primăria spune că cel mai probabil în zilele următoare va fi convocată o nouă ședință de consiliul local pentru a vota cele 3 proiecte.