Arad: Un primar din județul Arad trage un semnal de alarmă: copacii-pericol de la marginea DN79 Arad-Oradea

Copacii bătrâni și uscați de la marginea DN 79 Arad-Oradea sunt un pericol pentru circulația de pe această rută importantă din vestul țării, este semnalul de alarmă pe care îl trage primarul comunei Zerind, Alexandru Simandi.

Conform primarului din Zerind, la intrarea, respectiv ieșirea din comună sunt mai mulți copaci afectați de furtunile din acest an. Sunt copaci bătrâni, mulți rupți sau în pericol de a se rupe, alții uscați, iar cu fiecare furtună crește riscul să se producă o tragedie.

„Am făcut nenumărate sesizări la Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere pentru reglementarea situației. La intrarea, respectiv ieșirea din comună sunt mai mulți copaci afectați de furtunile din acest an. Sunt copaci bătrâni, mulți rupți sau în pericol de a se rupe, alții uscați, iar cu fiecare furtună crește riscul să se producă o tragedie. Din păcate, în ciuda numeroaselor sesizări, CNAIR nu a luat nici o măsură de îndepărtare a acestor arbori, pentru eliminarea oricărui pericol pentru conducătorii auto. Au fost situații în care șoferii au sunat la 112, iar eu am fost sunat de la ISU. Ajut cu mare plăcere, am curățat șoseaua de nenumărate ori, dar nu aceasta este soluția. Problema trebuie rezolvată de CNAIR și rog pe această cale intervenția lor”, a mai declarat primarul Alexandru Simandi.

Au mai fost situații similare, cu accidente soldate cu victime, unul chiar în zonă, pe DN 79A, la ieșirea din Chișineu Criș. Comuna Zerind este tranzitată de DN 79 Arad-Oradea, iar traficul în localitate este intens.