Arad: USR cere deblocarea legii vaccinării și declararea epidemiei de gripă în județele cu cele mai multe cazuri confirmate

USR ceredeblocarea legii vaccinării și declararea epidemiei de gripă măcar în orașele sau județele cu cele mai multe cazuri confirmate, a anunțat, joi, senatorul USR Arad, medicul Adrian Wiener, fost director al Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad.

USR solicită coaliției PSD-ALDE-UMDR să deblocheze de urgență Legea Vaccinării, aflată de peste un an și jumătate în Parlament. Chiar dacă vaccinul anti-gripal nu este obligatoriu, mecanismele prezente în lege ne pot pregăti, ba chiar pot preveni o nouă criză, mai spune Adrian Wiener.

România se numără printre țările cu cea mai scăzută rată de vaccinare anti-gripală din Europa: 5.2%!

34 de decese în cursul lunii ianuarie

Gripa a făcut 34 de victime doar în luna ianuarie! În săptămâna 7 – 13 ianuarie 2019 s-au înregistrat la nivel național peste 1.150 cazuri de gripă clinică comparativ cu 80 cazuri înregistrate în aceeași săptămână din 2018, de 14 ori mai multe.

Conform senatorului USR Arad, medicul Adrian Wiener, „în aceste condiții, USR solicită imperativ ministrului Sănătății, Sorina Pintea, să declare epidemie de gripă, măcar în orașele sau județele cu cele mai multe cazuri confirmate, precum București, Constanța și Argeș, Arad sau Olt, considerând că se impune luarea unor măsuri urgente pentru a opri răspândirea gripei: instituirea unei celule de criză și o mai bună comunicare cu DSP-urile. Sau, se mai întreabă USR, vom aștepta să moară peste 100 de oameni, așa cum s-a întâmplat anul trecut?”

„Vaccinarea este expresia medicală a altruismului. Ne vaccinăm atât pentru a ne proteja pe noi cât și pentru a-i proteja pe cei cu care intrăm în contact; pentru a nu deveni o verigă într-un lanț epidemiologic care poate duce în final la moartea unui om”, a mai declarat senatorul USR, medicul Adrian Wiener.

USR îl acuză pe Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, că nu face decât să spună, de câteva săptămâni încoace, că URMEAZĂ o epidemie, dar lipsesc campanii ale ministerului care să explice cetățenilor importanța imunizării anti-gripale și cum se face aceasta.

Recomandare

„Vă îndemnăm să vă vaccinați singuri, cumpărați vaccinul de la farmacii și aveți singuri grijă de voi și familiile voastre. Imunizarea nu pare să fie o prioritate pentru guvernul Dăncilă”, a mai decalarat senatorul USR Arad, medicul Adrian Wiener.