Arad: Veteranul de război Nicolae Oprea, distins cu Ordinul Centenar chiar de Sfântul Nicolae. În Arad mai trăiesc doar 9 veterani de război

0
4

Campania prin care toți veteranii de război din județul Arad au fost distinși cu „Ordinul Centenar” s-a încheiat joi, 6 decembrie, de Sfântul Nicolae. Astfel, Nicolae Oprea a primit Ordinul Centenar chiar în ziua în care îşi serba onomastica.

În județ mai există doar 9 veterani de război… GEORGE SFÂRÂILĂ, MARIUS COCONOIU, ARTEMIU ŞIMONCA, IOAN ROSENZWEIG, TEODOR TUCĂ, PAVEL MOŢIU, OPREA LĂZĂRESCU, VASILE SPĂTARIU şi NICOLAE OPREA sunt arădenii care au luptat pentru ţara lor.

„Campania a avut un final frumos, domnul NICOLAE OPREA a primit Ordinul Centenar chiar în ziua în care îşi serba onomastica. GEORGE SFÂRÂILĂ, MARIUS COCONOIU, ARTEMIU ŞIMONCA, IOAN ROSENZWEIG, TEODOR TUCĂ, PAVEL MOŢIU, OPREA LĂZĂRESCU, VASILE SPĂTARIU şi NICOLAE OPREA sunt arădenii care au luptat pentru ţara lor. În Anul Centenar, ei merită din plin recunoaşterea meritelor din partea comunităţii locale, merită să fie cunoscuţi de opinia publică. Fiecare moment a fost pentru mine foarte special, am întâlnit bărbaţi care îşi duc cu onoare vârsta venerabilă, care au trecut prin momente deosebite, cu bune şi cu rele. Unirea s-a făcut cu arma în mână, avem un moment frumos de sărbătoare naţională datorită celor care au luptat pentru independenţa României, pentru libertate şi suveranitate. Le mulţumim tuturor, nu îi vom uita niciodată pe eroii României”, a declarat Sergiu Bîlcea.

Cu toții au primit Ordinul Centenar din partea Consiliului Județean. Distincția a fost înmânată tuturor decătre vicepreședintele Consiliului Județean Arad, Sergiu Bâlcea, care a mers inclusiv la cei internați în spitale pentru a le duce personal distincția.

Sursa foto: Consiliul Județean Arad