Arad: Vicepremierul Ungariei, Semjen Zsolt, este, vineri, la Arad. Ce face în oraș

Vicepremierul Ungariei, Semjen Zsolt, este, la Arad, vineri, 15 martie, când se marchează Ziua Maghiarilor de Pretutindeni.

Preşedintele executiv al UDMR Arad, Pero Tamas Karoly, a declarat că s-a stabilit programul oficial al zilei de 15 Martie, iar În Parcul Reconcilierii va avea loc cel mai important moment, la ora 15,30, când vor fi depuse coroane de flori la Statuia Libertăţii şi la Arcul de Triumf.

Conform președintelui UDMR Arad, deputatul Peter Farago, la manifestare care are loc în Parcul, Reconcilierii Româno-Maghiare vor fi prezente autorităţile locale, iar vicepremierul din Guvernul Ungariei, Semjen Zsolt, a reconfirmat că va fi prezent.

Vicepremierul este așteptat la Arad vineri în jurul orei 12.00, la sediul UDMR, când va avea o întâlnire cu liderii UDMR Arad. La ora 15.30, vicepremierul Semjen Zsolt participă la manifestările din Parcul Reconcilierii, iar apoi în jurul orei 16.15 pleacă din Arad către Oradea, unde va participa la alte evenimente.

Chiar dacă de ziua de 15 martie se organizează manifestări în toate comunitățile de maghiari, ținând cont de prezența vicepremierului din Ungaria, la manifestările din Parcul Reconcilierii sunt așteptați maghiari din mai multe localități ale județului Arad.

După depunerile de coroane din Parcul Reconcilierii, la Sala Polivalentă din Arad va avea loc, de la ora 19,00, un spectacol cu artişti de la Budapesta, la care sunt aşteptate aproximativ 1.000 de persoane.