Arad: VIDEO Discuție tensionată între șeful DSP Arad, Constantin Cătană, și cadrele medicale

Imagini video cu discuții tensionate între șeful Direcției de Sănătate Publică Arad (DSP Arad), Constantin Cătană, și cadre medicale dincadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad circulă, marți, în mediul online.

ARADCU 00 DISCUTIE TENSIONATA MEDICI DSP ARAD MA31MART

Arad: VIDEO Discuție tensionată între șeful DSP Arad și cadrele medicale: "V-aţi ales prost meseria… Cineva imaginează că eu am echipament și nu vă dau… când se va termina (…) vom trage o linie să vedem cine a fugit şi cine a rămas"Imagini video cu discuții tensionate între șeful Direcției de Sănătate Publică Arad (DSP Arad), Constantin Cătană, și cadre medicale dincadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad circulă, marți, în mediul online.https://realitateadearad.net/index.php/2020/03/31/arad-video-discutie-tensionata-intre-seful-dsp-arad-constantin-catana-si-cadrele-medicale/#arad #dsp #scjuarad #coronavirus Realitatea TV Stiri #realiatea

Publicată de Realitatea De Arad pe Marţi, 31 martie 2020

Conform unor informații, discuția ar fi avut loc luni și așa cum se poate vedea și auzi din filmare, medicii reclamă că se tem să meargă la triajul epidemiologic de la frontieră pentru că, spun ei, nici acum nu au echipamente de protecție eficiente.

„V-aţi ales prost meseria! Auziţi?”, este replica directorului DSP Arad, Constantin Cătană către cadrele medicale, în momentul în care discuțiile au devenit tot mai tensionate.

Discuțiile s-au mutat apoi între directorul DSP Arad și un medic, care reclama situația .

-Constantin Cătană: „De fricoși și de lași eu nu am nevoie. Te iei şi te duci dacă nu vrei să meri (la frontieră – n.r.)! Ascultă-mă acuma când vorbesc! Poliţia de Frontieră, o să ajungi acolo, şi o să vezi că poliţistul de frontieră are o mască simplă, atât. Poliţistul de frontieră care a vorbit cu 100.000 (de oameni care au intrat în ţară – n.r.). Acum io vorbesc, da? Dacă nu, iei liftul şi la revedere!”, i-a spus Constantin Cătană.

-Cadru medical, un bărbat: „Și eu în sala deoperație am o singură mască”

-Constantin Cătană: „Dar unde eşti dumneata chirurg, că n-am auzit de dumneata? Dom’le, dar dumneata eşti chirurg? Asta e ţinută morală şi fizică de chirurg?”

-Cadru medical, femeie, intervine în apărarea medicului chirurg: „fiecare are dreptul să fie cum vrea”.

-Constantin Cătană: Ba despre asta e vorba, despre atitudine e vorba.

 

Discuția continuă apoi între Constantin Cătană și celelalte cadre medicale.
„Cineva de aici își imaginează că eu am echipament și îl țin aici și nu vă dau? Dumneata nu gândești? Oamenii ăștia de o lună stau acolo (la frontieră – n.r.)”, spune Constantin Cătană.

„Avem dreptul să cerem o protecţie, nu?”, a replicat o angajată a Spitalului Județean Arad, care a atras atenţia şi că personalul trebuie să fie instruit cu privire la purtarea echipamentului, format doar dintr-o mască şi un combinezon.

„Putem să îl contaminăm înainte de a-l lua pe noi (…) Noi nu suntem instruiţi! Am întrebat ieri dacă primim echipamente de protecţie, nimeni nu ştia nimic”, a declarat femeia.

„Hai că văd că eşti inteligentă. Cum se ia echipamentul ca să nu contaminezi? Dar pe cine să contaminezi?”, i-a răspuns Constantin Cătană.

„Pe mine, pentru protecţia mea (…) Eu vă spun că 90 la sută din medici nu ştiu să îl ia corespunzător”, a spus angajata.

„Nu sunt medici dacă nu știu”, a declarat Constantin Cătană.

Discuția se încheie cu o afirmație care poate fi percepută ca o amenințare.

Constantin Cătană a declarat: „Când se va termina, nu ştiu ce vom face când se va termina, câţi vom mai rămâne şi vom trage o linie să vedem cine a fugit şi cine a rămas”.

Constantin Cătană nu a răspuns apelurilor telefonice pentru a lămuri afirmațiile făcute în fața cadrelor medicale.