Pentru prima dată de la sfârșitul lunii martie, niciun arădean nu a mai fost depistat cu COVID-19, iar decese din cauza noii boli nu mai există din data de 9 mai.

Conferinta de presa

Publicată de Iustin Cionca pe Marţi, 19 mai 2020

 

„De 3 zile în Arad nu a mai fost diagnosticat pozitiv cu noul coronavirus niciun pacient. Numărul celor spitalizați a ajuns, marți, la 25. Asta înseamnă că există 3,8% cazuri active din totalul îmbolnăvirilor, la nivelul județului Arad. În aceste zile se va ajunge la 10.000 de teste realizate în județul Arad, unde autoritățile fac teste cu trei aparate. 7% dintre arădenii testați au fost depistați cu Coronavirus.

Rata vindecării în județul Arad este 84,04%, iar la nivel național 58%. În total, 702 arădeni au fost infectați cu Coronavirus, dintre aceștia 592 s-au vindecat în sistemul medical arădean, iar 10 la Spitalul „Victor Babeș” de la Timișoara. Aradul este pe locul 3, la nivel național, în clasamentul vindecărilor.

Ultimul deces survenit la Arad a fost în data de 9 mai, o pacientă în vârstă de 99 de ani. Numărul total al decedaților în județul Arad este 75. Rata deceselor la nivelul județului Arad este de 10%”, a declarat, marți, președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca, citând raportările Direcției de Sănătate Publică.

În aceeaşi conferinţă de presă, directorul general al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate, Gheorghe Domşa, a declarat că „pe baza informaţiilor pozitive venite în ultimele zile, va fi o reaşezare a secţiilor destinate COVID-19”.

„La spitalul TBC din Grădişte vor funcţiona secţiile Pneumologie şi Ftiziologie, plus Infecţioase şi ATI. La Spitalul Municipal vom restrânge activitatea necesară pentru COVID. Am deschis ambulatoriile, se vor face programări telefonice, nu doar pe zile, ci şi pe intervale orare, astfel încât să evităm aglomeraţiile. Pacienţii vor intra printr-o zonă de triaj, vor completa un chestionar şi vor fi îndrumaţi spre cabinetele unde au programare sau bilet de trimitere. Trebuie să fim în continuare atenţi, pentru a evita un nou val de îmbolnăviri”, a mai declarat Gheorghe Domşa.

Până marţi, în judeţul Arad au fost confirmate, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, 696 cazuri de COVID-19.

Sursa foto-video: Iustin Cionca Facebook