Județul Arad a trecut de faza platou și este în remisiune privind cazurile noi de COVID-19. Declarația a fost făcută, marți, decătre directorul Direcției de Sănătate Publică Arad, dr. Horea Timiș.

Conferința de presă despre situația la zi privind combaterea COVID-19 în Arad.

Publicată de Iustin Cionca pe Marţi, 12 mai 2020

„Cu privire la evoluţia internărilor, am avut un vârf pentru judeţul Arad în 17 – 18 aprilie, acum începem să coborâm semnificativ, am trecut de faza de platou, suntem în faza de remisiune. La ora actuală, avem 72 de pozitivi internaţi. (…) Din punctul de vedere al Direcţiei de Sănătate Publică, situaţia focarelor este stabilizată la acest moment. Dacă menţinem acest trend, sperăm să nu mai avem un al doilea val”, a declarat, marți, directorul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Arad, dr. Horea Timiș.

În urmă cu o săptămână, 100 de pacienţi erau internaţi în judeţ, iar în urmă cu două săptămâni, 90% dintre paturi erau ocupate cu bolnavi de COVID-19.

Şeful DSP a mai anunţat că va avea o întâlnire, joi, cu toţi directorii de spitale din judeţ, pentru a discuta cu aceştia măsurile ce vor fi luate în „era post Covid”. El le-a mulţumit cadrelor medicale că au suportat ‘un program infernal’ în ultimele luni şi a precizat că deşi ultimele cifre sunt încurajatoare, ‘deocamdată pericolul nu a trecut’.

În ultimele 2 zile, la Arad se anunță doar câte un singur nou caz de îmbolnăvire pe zi, iar de câteva zile nu au mai fost anunțate decese.

Sursa video: Iustin Cionca Facebook