Arad: VIDEO Măsuri speciale suplimentare pentru COVID-19. Cum se intră în piețele din Arad

Măsuri speciale suplimentare au fost luate în piețele din Arad pentru limita răspândirea infecțiilor cu noul coroanvirus, dupăce s-a constatat că după Săbătorile Pascale respectarea ordonanțelor militare s-a mai relaxat.

ARADCU 00 MASURI PIETE MI29APR

Arad: VIDEO Măsuri speciale suplimentare pentru COVID-19. Cum se intră în piețele din Aradhttps://realitateadearad.net/index.php/2020/04/30/arad-video-masuri-speciale-suplimentare-pentru-covid-19-cum-se-intra-in-pietele-din-arad/

Publicată de Realitatea De Arad pe Joi, 30 aprilie 2020

Cea mai mare piață în aer liber din Arad, Piața Catedralei, a fost înconjurată cu garduri ale Poliției Locale, iar accesul printre mese se face controlat și doar dacă oamenii au măști și mănuși de protecție, dar și declarațiile cu care să justifice motivul pentru care au plecat de acasă. Din 6 intrări și 6 ieșiri s-au păstrat doar 1 intrare și o ieșire, în aceste zone fiind amplasate echipaje de polițiști locali. Mai mult, în mod suplimentar, la intrările în halele agroalimentare, oamenilor li se ia temperatura.

Cei mai mulț oameni spun că măsurile sunt bine venite. Alți oameni sunt nemulțumiți, cosiderând măsurile sunt exagerate.

Prefectul Aradului, Gheorghe Stoian, a anunțat că echipajele mixte formate din polițiști, jandarmi, polițiști locali și militari au intensificat acțiunile de control atât în filtrele din stradă, cât și la persoamele aflate în autoizolare. Se verifică datele din declarațiile pe proprie răspundere astfel încât acestea să corespundă realității, iar motivul delasării persoanelor să se încadreze în categoriile prevăzute în formularul-tip al declarației.