Arad: VIDEO Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, despre Spitalul Judeţean din Arad: „un personal cu moralul scăzut”, „la un moment dat a fost lipsa protecţiei”, iar românii care vin în țară vor transmite coronavirusul

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a fost, miercuri după-amiază, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Arad, iar la final a declarat că a găsit „un personal cu moralul scăzut”.

ARADCU 00 MINISTRU SANATATII BILCEA DOMSA MI01APR

Arad: VIDEO Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, despre Spitalul Judeţean din Arad: "un personal cu moralul scăzut", "la un moment dat a fost lipsa protecţiei", iar românii care vin în țară vor transmite coronavirusulMinistrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a fost, miercuri după-amiază, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Arad, iar la final a declarat că a găsit "un personal cu moralul scăzut".https://realitateadearad.net/index.php/2020/04/01/arad-video-ministrul-sanatatii-nelu-tataru-despre-spitalul-judetean-din-arad-un-personal-cu-moralul-scazut-la-un-moment-dat-a-fost-lipsa-protectiei-iar-romanii-care-vin-in-tara-vor-trans/#arad #scjuarad #coronavirus #nelutătar @Realitatea TV Stiri #realitatea

Publicată de Realitatea De Arad pe Joi, 2 aprilie 2020

Ministrul a ajuns în judeţul Arad pentru a verifica cum sunt primiţi pacienţii la spitalul județean, dar a făcut o vizită şi la punctul de frontieră de la Nădlac, pentru a vedea cum au loc triajele epidemiologice.

În urma vizitei de la spital, Nelu Tătaru a declarat că a vrut să vadă „traseul unui pacient care este adus la spital în Arad fără să ştie că este pozitiv”.

„Am găsit un personal cu un moral relativ scăzut (…) Medicii noştri ar trebui să înţeleagă că este un moment în care trebuie să fim împreună toţi, este un moment în care ar trebui efectiv să ne gândim la cei din Arad”, a declarat ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru.

Întrebat cum îşi explică demisia unor cadre medicale de la SCJU Arad, Nelu Tătaru a spus că ar putea avea legătură cu infectarea unor angajaţi.

„La început au fost cazuri neidentificate asimptomatice, cu simptome nespecifice, care au dat o transmitere locală, urmând apoi între cadrele medicale şi am ajuns unde am ajuns astăzi”, a mai declarat minstrul Nelu Tătaru.

De asemenea, el a fost întrebat despre modul în care s-ar fi putut infecta cadrele medicale. „Nu pot să spun că a fost neglijenţă, poate că la un moment dat a fost lipsa protecţiei”, a răspuns ministrul Nelu Tătaru.

Cu privire la vizita de la frontieră, Nelu Tătaru a declarat că se aşteaptă în perioada viitoare la o transmitere a coronavirusului de către românii care vin din afara ţării.

„Am verificat la Nădlac ce înseamnă traficul în aceste zile şi cum va fi în perioada următoare, ne apropiem de sărbătorile pascale (…) Vom avea şi o transmitere adusă de cei de afară, în majoritatea lor venind din zone cu potenţial ridicat”, a mai declarat ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru.

Știre în curs de actualizare.