Arad: VIDEO Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru: Mircea Macovei nu va reveni la conducerea Spitalului Judeţean Suceava. Ce poate face medicul

Ministul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat joi seară, la Arad, că fostul director medical al Spitalului Judeţean Suceava, Mircea Macovei, nu va reveni la conducerea unităţii, însă va putea lucra ca medic în spital.

ARADCU 00 MINISTRU SANATATII NELU TATARU ARAD JOI23APR

Arad: Declarațiile complete ale ministrului Sănătății la spitalul de campanie de la EXPO Arad.VÂRF EPIDEMIEVârful epidemiei în România ar trebui să rămână la 10.000-12.000 de cazuri, dacă s-au respectat condiţiile de Paşte, urmând două săptămâni în care să vedem un început al scăderii numărului de cazuri, a numărului de decese, şi putem să ne gândim după 15 mai şi la alte lucruri.ARADUL STĂ MAI BINEAradul stă mai bine decât acum 2 săptămâni, când a mai fost, s-a reașezat atât ca personal medical, cât și ca atitudine.DEMITERE CERCELDespre demiterea profesorului Adrian Streinu-Cercel: nu păstrăm pe cineva care vede altfel decât Guvernul pandemiaDIRECTOR SPITAL SUCEAVAMircea Macovei nu va reveni la conducerea Spitalului Judeţean Suceava, însă va putea lucra ca medic în spital.#arad

Publicată de Realitatea De Arad pe Joi, 23 aprilie 2020

„Nu va fi preluat managementul din nou (de către Macovei – n.r.). Acolo, după cum ştiţi, avem management militar, s-a întors din concediu directorul medical, dar având în vedere că este în continuare o anchetă în desfăşurare, chiar dacă este in rem, ştim exact ce s-a întâmplat cu acele testări, când au fost adunaţi mii de oamnei pentru testare. O să am o discuţie şi cu domnul preşedinte al Consiliului Judeţean, nu poate acest domn să revină (…) Chiar dacă s-a întors, nu poate fi acceptată calitatea lui de director medical. Se poate întoarce ca profesionist, medic în acest spital, dar nu ca director medical”, a declarat ministrul Nelu Tătaru, în timpul vizitei la spitalul de campanie amenajat la marginea municipiului Arad.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătar, a fost, joi după masă la Arad, unde a mers la Prefectură, la Secția de Boli Infecțioase Adulți COVID-19, care funcționează în clădirea fostului spital de la TBC de la marginea Aradului și la spitalul de campanie pe care autoriățile locale l-au amenajat la Expo Arad.