Arad: VIDEO Peste 70.000 de euro contrafăcuți, peste 13.000 de euro buni, un pistol, muniție și droguri, confiscate de la un tânăr din Arad

Câteva zeci de mii de euro contrafăcuți, dar și euro buni, arme, muniție și droguri au fost confiscate decătre polițiști de la un tânăr de 23 de ani din Arad, informează Inspectoratul General al Poliției Române.

Cercetările au loc în cadrul unui dosar mai amplu, care este instrumentat decătre poliţiştii de la Crimă Organizată din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Gorj.

Astfel, cu sprijinul lucrătorilor din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Arad, poliţişti din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Gorj, au efectuat pe raza municipiului Arad, 3 percheziţii domiciliare, la imobilele deţinute de un tânăr de 23 ani, din localitate. Cu această ocazie a fost ridicaţi 73.820 euro, contrafăcuţi, un pistol cu glonţ, calibrul 7,65 mm, 16 cartuşe cu glonţ, neutilizate, calibrul 7,65 mm, 2 pacheţele cu substanţă pulverulentă, de culoare albă, având o greutate de aproximativ 3 grame, posibil cocaină, 2 grame fragmente vegetale, de culoare verde-oliv, cu miros specific, posibil canabis şi suma de 13.550 euro.
În cadrul cercetărilor, alți 2 bărbați de 44 și 45 de ani din Alba au fost prinși în flagrant, în Timiș, în timp ce aveau asupra lor suma de 16.000 euro contrafăcuţi, sumă ce urma să fie pusă în circulaţie pe piaţa românească.

Cei trei au fost arestați preventiv pentru 30 de zile.

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de punerea în circulaţie de valori străine falsificate şi nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Gorj, Serviciului pentru Acţiuni Speciale Arad şi de sprijinul tehnic al Direcţiei de Operaţiuni Speciale.