Arad: VIDEO Președintele CJ Arad, Iustin Cionca: măsurile pentru limitarea răspândirii noului coronavirus au dat rezultate. Ce se întâmplă în spitale

Măsurile luate decătre administrația județeană din Arad pentru limitarea răspândirii noului coronavirus au dat rezultate, a declarat, miercuri, președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca.

Conferință de presă

Publicată de Iustin Cionca pe Miercuri, 6 mai 2020

Măsurile luate decătre administrația județeană din Arad pentru limitarea răspândirii noului coronavirus au dat rezultate, a declarat, miercuri, președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca.

„Astăzi, avem 179 de paturi goale și 100 de paturi ocupate de bolnavii COVID-19, din cele 279 de paturi care sunt pregătite pentru pacienți la spitalele Municipal și TBC. De asemenea, estimăm că la sfârșitul săptămânii vom ajunge la 300 de pacienți externați vindecați. Acest indicator ne plasează între primele județe la nivel național, ca număr de pacienți vindecați. În ce privește decesele, 64 de arădeni și-au pierdut viața, diagnosticați cu COVID-19. Ați văzut, la nivel național a început o dezbatere despre modul de raportare a deceselor. Pacienții cu afecțiuni oncologice, coronariene, diagnosticați COVID-19, sunt automat considerați decedați din cauza COVID-19. Din păcate, Aradul are cele mai multe afecțiuni de cancer, iar la bolile coronariene suntem pe primele locuri din țară. Din acest motiv, Consiliul Județean Arad a și accesat fonduri europene pentru un nou spital de Oncologie, care este în lucru, și pentru modernizarea secției de Cardiologie, aflată în stadiu avansat de realizare”, a declarat președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca.

În acest context, coordonatorul Grupului de Sprijin a Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad, Dr. Gheorghe Domșa, a anunțat că se renunță la folosirea uneia dintre cele mai degradate clădiri ale spitalului.

Dr. Gheorghe Domșa a confirmat că modul în care s-a acționat a demonstrat colaborarea foarte bună dintre administrație, Spitalul Județean, cel Municipal și Spitalul din Ineu.

„Aceste rezultate ne dau speranța că lucrurile merg spre mai bine. De astăzi renunțăm la secția Infecțioase Adulți, care era într-adevăr inadecvată și, odată cu amenajarea secției de
Balneofizioterapie, de la Municipal, aici vor fi internate persoanele care sunt în așteptarea
rezultatului”, a mai declarat dr. Gheorghe Domșa.

În acest moment, pacienții cu COVID19 din Arad sunt tratați în secții ale spitalului județean, într-o unitate privată preluată de spitalul județean și la spitalul orășenesc Ineu.

Sursa foto-video: Consiliul Județean Arad