Arad: VIDEO Primarul municipiului Arad, Călin Bibarț, anunţă reduceri de taxe pentru comercianţii care nu şi-au desfăşurat activitatea în ultimele luni

Primarul municipiului Arad, Călin Bibarț, a anunţat, miercuri, că municipalitatea va acorda reduceri de taxe şi impozite agenţilor economici afectaţi de starea de urgenţă prin faptul că nu şi-au putut desfăşura activităţile.

LIVE – Reduceri de impozite și taxe din partea primăriei pentru proprietarii spațiilor în care nu s-au putut desfășura activități economice!

Publicată de Calin Bibart pe Miercuri, 20 mai 2020

Primarul municipiului, Călin Bibarţ, a declarat că va fi înaintat Consiliului Local un proiect de hotărâre în care sunt prevăzute reducerile de taxe.

„A apărut în Monitorul Oficial Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului 69/2020, prin care Guvernul României lasă la altitudinea administraţiilor locale posibilitatea de a face reduceri de taxe şi impozite la spaţiile comerciale care, în cele două luni de zile în care a fost decretată starea de urgenţă, nu au putut desfăşura activităţi economice. Vom iniţia un proiect de hotărâre de Consiliu, astfel încât pentru aceste spaţii să aplicăm prevederile ordonanţei, fiind o măsură care vine în ajutorul celor care nu şi-au putut desfăşura activitatea economică. Este vorba de spaţii comerciale, spaţii care sunt închiriate şi se plăteşte o taxă pentru ele, cum la fel este vorba şi de cei care aveau o taxă pentru ocuparea domeniului public în scop comercial”, a declarat Călin Bibarţ.

Conform edilului, „dacă pe parcursul timpul actul normativ va fi îmbunătăţit şi se va prelungi perioada pentru care se acordă de către Guvern scutiri de taxe”, administraţia locală se va „plia repede” şi va aproba o altă hotărâre în Consiliul Local, astfel încât fie ajutaţi agenţii economici pentru toată perioada în care nu şi-au putut desfăşura activităţile.

Primarul Călin Bibarţ (PNL) are asigurată majoritate politică Consiliul Local Municipal Arad pentru trecerea proiectului, dar şi reprezentanţi locali ai PSD au cerut, în ultima perioadă, adoptarea unor astfel de măsuri.