Arad: Zeci de cartușe din 1933, descoperite în pădurea de la marginea Aradului, de un tânăr care folosea un detector de metale

Câteva zeci decartușe de dinainte de cel de-al 2lea Război Mondial au fost descoperite, în weekend, în Pădurea Ceala de la marginea municipiului Arad, de un tânăr care folosea un detector de metale. Și tot în Arad, în weekend, a mai fost descoperit și un proiectil.

Conform purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad, maior George Pleșca, „echipa pirotehnică a Inspectoratului pentru Situații de Urgență ARAD a avut un weekend plin… de muniție. Vineri seară s-a deplasat în localitatea Măgulicea pentru a ridica un proiectil perforant exploziv, găsit in urma unor lucrări agricole de către o persoana din sat. Proiectilul de 82 mm, provenind cel mai probabil din cel de al- II- lea Război Mondial, în stare bună, a fost ridicat și transportat la depozitul unității noastre”.

„Duminică, în pădurea de la Ceala un tânăr cu un detector de metale a descoperit mai multe cartușe de infanterie și a anunțat prin intermediul serviciului 112 dispeceratul unității. Echipa pirotehnică deplasată la fața locului a asanat terenul în zona respectivă și in total au fost descoperite 30 cartușe infanterie, cal.7,62, produse un anul 1933. Și acestea au fost ridicate și transportate la depozit în vederea distrugerii. Mulțumim populației că răspunde pozitiv apelurilor noastre și anunță autoritatile in momentul in care descoperă muniție sau elemente de muniție, evitând astfel producerea unor evenimente ce pot avea consecințe tragice”, a mai declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad, maior George Pleșca.

Pompierii recomandă populației ca atunci când găsește elemente de muniție să nu le atingă, ci să sune imediat la 112.

Sursa foto: Inspectoratul pentru Situații de Urgență Arad