Arad: Zid de apărare inedit, după model occidental, la Arad. Ar putea fi noua atracție 

Un zid de apărare împotriva inundațiilor din cărămidă și sticlă transparentă este construit în municipiul Arad, a anunțat, miercuri, ministrul Apelor și PĂdurilor, Ioan Deneș.

Conform ministrului Apelor și PĂdurilor, Ioan Deneș, „pentru municipiul Arad sunt în derulare procedurile de atribuire prin licitaţie a unor lucrări de reabilitare a zidului de apărare împotriva inundaţiilor. Proiectul vizează zona centrală a oraşului, pe o lungime de 2,3 kilometri, unde zidul actual din beton armat va fi refăcut”.

„Noul zid va fi placat cu cărămidă aparentă, dar va avea şi porţiuni lungi cu panouri din sticlă transparentă, care asigură atât protecţia împotriva inundaţiilor cât şi contactul vizual al omului cu peisajul, respectiv râul Mureş”, a mai declarat ministrul Apelor și PĂdurilor, Ioan Deneș.

Ministrul Ioan Deneș a acuzat primăria Arad că nu a luat măsuri pentru face din acest loc o zonă de promenadă.

Conform ministrului, finanţarea acestor lucrări are loc prin intermediul unui proiect transfrontalier România-Ungaria, fondurile europene primite fiind în sumă de 2,7 milioane de euro, din care partea română a obţinut 1,9 milioane de euro. Lucrările ar urma să înceapă în acest an, iar recepţia este programată pentru septembrie 2020.