Arad: „Ziua Națională Constantin Brâncuși”, marcată cu lucrări în tehnica ”iris-folding” și inspirate din opera artistului, la Muzeul din Arad

„Ziua Națională Constantin Brâncuși” este marcată, miercuri, de la ora 12, la Complexul Muzeal din Arad alături de talentații elevi ai Liceului „Sfânta Maria” Arad.

Conform PR-ului muzeului din Arad, împreună cu elevii, instituția a demarat la început de an școlar proiectul”Brâncuși, pe înțelesul copiilor”, pe parcursul căruia copiii descoperă frumusețea artei în muzeu, prin lecții interactive și tactile, dar și la atelierele de abilități practice, alături de profesorii lor.

Profesorii sunt Luminita Olar de la Liceul ”Sfânta Maria” Arad și Adelina Stoenescu de Complexul Muzeal Arad.

”Ziua Națională Constantin Brâncuși la muzeu” este una dintre activitățile proiectului muzeu-școală, prilej cu care cei prezenți descoperă frumusețea lucrărilor copiilor, realizate cu răbdare în tehnica ”iris-folding” și inspirate din opera artistului. Pe parcursul cursului, elevii și profesorii vor asculta și depăna povești despre cel care a fost sculptorul sufletului românesc.

Câteva dintre lucrările inspirate din opera lui Brâncuși, realizate în tehnica „iris-folding” de elevii Liceului ”Sfânta Maria” Arad: Adriana Covaci, Ariana Pero, Ana Kelemen, Raluca Zaharia, Darius Dodu, cu sprijinul lui Sebi, Denis și Bella au fost postate și pe contul de Facebook al Complexului Muzeal Arad.

Sărbătorim ”Ziua Națională Constantin Brâncuși” la muzeu, alături de talentații elevi ai Liceului ”Sfânta Maria”…

Publicată de Complexul Muzeal Arad pe Luni, 17 februarie 2020

Sursa foto: Complexul Muzeal Arad Facebook