MaimulteManifestăridedicate victimelor comunismului vor avea loc la Arad, sâmbătă, 9 martie, când se marchează „Ziua victimelor totalitarismului comunist”, a anunţat Prefectura Arad.

În fiecare an, pe data de 9 martie, când în calendarul ortodox se sărbătoresc cei 40 de mucenici din Sevastia, foştii deţinuţi politic şi familiile lor pregătesc un parastas, în amintirea celor care au suferit prigoana regimului comunist.

Manifestările, care sunt organizate decătre Prefectura Arad, şi la care sunt invitaţi să ia parte toţi locuitorii municipiului, dar nu numai, se vor desfăşura la Monumentul dedicat martirilor luptei anticomuniste (lateralul Palatului Cultural, spre Parcul Eminescu).

Cu începere de la ora 10.00 vor fi primite oficialitățile și va avea loc Salutul Drapelului de Luptă, moment urmat de Intonarea Imnului Naţional al României. În minutele următoare, cei prezenți vor asculta serviciul religios, oficiat de Înaltpreasfinţitul Părinte Dr. Timotei Seviciu –Arhiepiscopul Aradului, împreună cu un sobor de preoți din Arhiepiscopia Ortodoxă Arad.

Alocuțiunile programate ulterior serviciului religios vor fi urmate de depuneri de coroane de flori la monumentul ridicat în memoria martirilor uciși de regimul comunist în perioada 1944-1989.