Arădenii se trateaza acasă de coronavirus. Cât de periculos poate fi

Doar jumătate dintre persoanele care au fost depistate cu COVID-19 în ultimele două săptămâni au acceptat să primească tratament în spitale, iar unii dintre cei care au ales să stea acasă au ajuns, ulterior, în unităţile medicale, având complicaţii respiratorii.

Conform raportării Centrului Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei Arad, la nivelul judeţului erau înregistrate 81 de persoane pozitive la virusul SARS-CoV-2, infectate în ultimele două săptămâni. Aceste cazuri au fost înregistrate după momentul în care autorităţile declaraseră judeţul „liber de COVID-19”, pentru că fuseseră externaţi toţi pacienţii.

Conform Direcţiei de Sănătate Publică Arad, dintre cei 81 de infectaţi după 7 iulie, doar 37 sunt internaţi în secţiile COVID ale Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad. Alţi doi sunt internaţi în Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie „Dr. Victor Babeş” Timişoara, iar trei au fost deja externaţi. 39 de bolnavi au refuzat internarea şi au rămas în izolare la domiciliu.

Autoritățile atrag atenția că cei infectaţi care refuză internarea „reprezintă un risc şi pentru familie sau anturaj”, pentru că pot transmite virusul.

Două noi cazuri de infectare cu noul coronavirus au fost anunțate de Grupul de Comunicare Strategică și Prefectura Arad. În aceste condiții, de la începutul pandemiei în Arad sunt confirmate oficial 788 cazuri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.