Austria, nou SCANDAL: blochează plafonarea prețului gazelor – Românii fac frigul, iar austriecii fac profit

Austria provoacă un nou scandal uriaș. Alături de Germania și de Olanda, a respins plafonarea prețului la gaze la nivelul UE. Decizia era vitală pentru românii cu venituri mici. Anunțul a fost făcut chiar de ministrul Energiei, Virgil Popescu. În tot acest timp, românii preferă să moară de frig decât să plătească facturile enorme. Doar în ultima zi, 3 oameni au murit de frig.

În timp ce Austria dă o nouă lovitură, alături de Germania și Olanda, și respinge plafonarea prețului la gaze la nivelul Uniunii Europene, în țara noastră noua lege privind plafonarea prețului are problem uriașe.

9 milioane de români sunt afectați și trebuie să transmită furnizorului de energie o declarație pe proprie răspundere în care să menționeze locul de consum și consumul. O procedură destul de complicată pentru cei mai mulți români.

Astfel, Austria câștigă sume impresionante de bani de la companiile de energie și gaze.

În timp ce românii mor de frig în propriile locuințe pentru că nu își mai permit să achite facturile uriașe la gaze, companiile austriece de gaze și energie înregistrează profituri record. De exemplu OMV Petrom numai în primele 6 luni ale acestui an a înregistrat un profit de 940 de milioane de euro, în condițiile în care atunci cand OMV a cumpărat Petrom a plătit un preț de doar 669 milioane de euro.

Sursa: Realitatea de Bucuresti

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.