Automarfar ce transporta circa 10 tone de deșeuri electronice, oprit la punctul de trecere a frontierei

Garda de Mediu a respins, vineri, trecerea pe teritoriul țării a unui automarfar care transporta mai multe bunuri provenite din Olanda, informează reprezentanții instituției.

Șoferul nu deținea documentele care să ateste că bunurile ar mai fi funcționale.

Comisarii de mediu şi poliţiştii de frontieră au verificat transportul, în cursul zilei de vineri, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II.

Laptopuri, biciclete și utilaje în remorca TIR-ului

Automarfarul transporta circa 9,5 tone de produse electronice provenite din Olanda, urmând a fi descărcate la o persoană fizică din Caraş-Severin, informează Garda de Mediu Arad.

Potrivit autorităților, în remorca TIR-ului se aflau 400 de cutii, fiecare conţinând câteva laptopuri, 150 de biciclete, mai multe roabe, scutere şi maşini de tuns iarba.

„Şoferul automarfarului nu deţinea documente/certificate care să ateste faptul că produsele sunt în stare de funcţionare şi mai pot fi folosite în scopul pentru care au fost produse, acestea prezentând urme de uzură şi degradare”, informează Garda de Mediu.

Laptopurile, considerate deșeuri

În lipsa documentelor necesare care să confirme funcționarea dispozitivelor electronice, bunurile sunt considerate deșeuri, iar pentru importul de deșeuri sunt necesare autorizații speciale, menționează reprezentanții instituției.

Cel mai probabil, produsele uzate ar fi urmat să fie vândute pe piaţa din România ca produse second-hand, relatează Agerpres.

Autorităţile de frontieră au decis returnarea produselor către expeditorul din Olanda.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.