30 milioane de lei sunt investiți în dotarea corespunzătoare a școlilor din Municipiul  Arad, cu tablete dar și echipamente/dispozitive electronice, pentru desfășurarea în bune condiții a activităților didactice, o sumă mult mai mare decât cea promovată în spațiul public (598.000 lei).

Prin proiectul „Învățământ online performant în Arad”, Primăria Municipiului Arad achiziționează nu  mai puțin de 18.166 tablete, 1.147 laptopuri,  462 camere de luat vederi, 173 table interactive și 62 de routere. Mai bine de 1000 de profesori sunt incluși în program și peste  18.000 de elevi, care provin din aproape 800 de clase, vor primi echipamente mobile IT.

Unitățile de învățământ arădean sunt cele care și-au estimat necesarul de echipamente tehnice pentru desfășurarea orelor în cele mai bune și mai sigure condiții. 

Acesta este motivul pentru care în Bugetul general de venituri și chetuieli  aferent anului 2021 regăsim numai 18 calculatoare și un singur laptop, majoritatea fiind solicitate pentru buna funcționare a unităților de învățământ (secretariat, contabilitate),  nu pentru activități didactice.

 

Sursa: Realitatea de Arad