BNR anunță o nouă monedă în România – Ce valoare va avea și cum arată

Banca Naţională a României va lansa, începând de luni, în circuitul numismatic o monedă din aur cu tema Tezaurul de la Pietroasa – Vasele Poligonale, potrivit unui comunicat al băncii centrale.

Aversul monedei prezintă vasul octogonal din Tezaurul de la Pietroasa, inscripţia „ROMANIA”, în arc de cerc, valoarea nominală „10 LEI”, anul de emisiune „2022” şi stema României.

Reversul monedei prezintă cele două vase poligonale din Tezaurul de la Pietroasa şi inscripţiile în arc de cerc „TEZAURUL DE LA PIETROASA” şi „VASELE POLIGONALE”.

Monedele din aur, ambalate în capsule de metacrilat transparent, vor fi însoţite de broşuri de prezentare, precum şi de certificate de autenticitate, redactate în limbile română, engleză şi franceză. Pe certificatele de autenticitate se găsesc semnăturile guvernatorului BNR şi casierului central.

Tirajul maxim pentru moneda din aur este de 1.000 piese. Preţul de vânzare pentru moneda din aur este de 580,00 lei, exclusiv TVA, inclusiv broşura de prezentare şi certificatul de autenticitate.

Monedele din aur cu tema Tezaurul de la Pietroasa – Vasele Poligonale au putere circulatorie pe teritoriul României. Lansarea în circuitul numismatic a acestor monede se realizează prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Constanţa, Dolj, Iaşi şi Timiş ale Băncii Naţionale a României. Imagine

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.