Regizorul și omul de afaceri Bobby Păunescu a relatat, în cadrul emisiunii „România Suverană” momentele dramatice pe care le-a trăit în tinerețe, când tatăl său George Constantin Păunescu, a fost vizat de o serie de anchete în anii 90. Despre G.C. Păunescu s-a spus că a inventat termenul de inginerie financiară, dar și că a fost motorul tranziției de la comunism la capitalism.

„Când au intrat în casa tatălui meu (George Constantin Păunescu – N.R.), mama era în Grecia, a făcut diabet, eu eram în Elveția, am făcut 40 de grade. Bineînțeles că nu au găsit nimic. Era un domn, șeful poliției pe vremea aceea, aștepta cu mașina afară să-l aresteze. În momentul acela și-au dat demisia procurorul general al României, șeful poliției, șeful poliției economice, toți și-au dat demisia, motivând că nu pot face așa ceva (să-l aresteze pe G.C. Păunescu – N.R.) pentru că nu avem documente. Au început să apară unii și alții și mi-a rămas în minte o scenă cu un domn mare procuror, la ieșirea dintr-un restaurant, dânsul fiind sub influența alcoolului, îi vorbea unchiului meu „Nea…matale, te respectăm, dar fratele matale o să iasă cu picioarele înainte.” Acela era un procuror care a luat mobilă în valoare de 40.000 de euro fără să plătească. Acel om vorbea așa despre tatăl meu,” a relatat omul de afaceri Bobby Păunescu.

În cazul tatălui meu, după ce a venit „democrația” la putere, ca să zicem așa, în 1996, trebuia să scape de cel care știa cum se face treaba, a demonstrat-o, a făcut-o, avea deschidere pe toate piețele internaționale. Era primul antreprenor român despre care NYT scria că a luat pe semnătură 400 de milioane de dolari. I-a deranjat faptul că n-a fost în Securitate, că era cel mai mare acționar privat de la Bancorex cu 6%, nu i s-a găsit nicio vină, dar i-a rămas imaginea de groparul Bancorex”, a declarat Păunescu.