Bobby Păunescu: „Românii au fost blocați să se dezvolte. Primul ministru încearcă să lupte pentru interesele țării. Te întrebi de ce e așa de atacat”

Bobby Păunescu, regizor și președinte ARMIS, spune că România are oameni politici și soluții pentru a se dezvolta dacă scapă de blocajul impus de sfera de interese a Rusiei, a anumitor grupuri, evocând în acest sens performanța extraordinară a generației de aur a fotbalului românesc din 1993, în meciul cu Țara Galilor, când România s-a calificat la Campionatele Mondiale din Statele Unite.

„Mi-aduc aminte, în 93, noiembrie, în vestiar. Tatăl meu, în momentul respectiv, antreprenor cunoscut în toată lumea, s-a dus și le-a spus: Jucați pentru cei de acasă, nu contează că bate vântul, că arbitrul, de la 30 de metri, 60 de metri… Și, dacă câștigați, fiecare va avea un Mercedes din partea mea. La întoarcere au primit fiecare din echipa de aur. Probabil nu vom mai ajunge la nivelul acela  niciodată, e o echipa care când ajungea la mijlocul terenului era panică. Să nu dea Gheorghe Hagi, Gică Popescu, Răducioiu, Lăcătuș. Era panică. E greu de crezut astăzi. (…) E foarte personal. Am fost acolo, l-am văzut pe taică-meu când a intrat în vestiar, lângă Gheorghe Hagi, o mare personalitate, puțini care au ajuns să facă așa ceva…

Românii au fost blocați să se dezvolte. Am văzut motivarea în ochii lor. Povestea cu Mercedesul a venit după. Ce mi-aș dori eu să văd e cum oamenii ăia sunt  depășiți total la fotbal de echipa noastră. A două zi am fost în Cardiff, la un magazin, la un croitor pentru un costum de haine. Tot orașul văzuse meciul. Și spunea că parcă erau din altă lume jucătorii ăștia. Răducioiu, Hagi, Ilie Dumitrescu. Când plecau, nu-i ajungea nimeni.

Ce s-a întâmplat? Nu numai în fotbal, peste tot… Îl avem pe băiatul ăsta de 17 ani care umilește o lume întreagă – David Popovici. Avem în matematică, avem inventatorul Horneț. De ce există tot sistemul ăsta subversiv de a lucra împotriva intereselor țării noastre? Și cred că e cazul să-i sprijinim pe cei care încearcă să lupte”, a susținut Bobby Păunescu, duminică seară, la B1 TV.

„Și la Guvern, primul ministru încearcă să lupte. Și te întrebi de ce e așa de atacat… E greu. Opinia publică nu se uită așa de adânc. Noi suntem obligați să le spunem, că știm, sunt cei care sunt controlați de ruși și care au luat o mare lovitură în urmă întrevederii dintre America și China și care încearcă să pună mâna pentru a crea ideea asta falsă: să ajungem să credem că Rusia are dreptate în războiul cu Ucraina, un invadator. Am ajuns ca peste 30 la sută din populația României să apere România, 30 și ceva la sută, dar restul… (…) să luptăm pentru ruși. 

Singură soluție, pe lângă toată povestea asta, pe lângă cele economice, cu sprijin extern, că nu avem cum singuri. Pe o analiză făcută de Europa liberă, se vede cum au dat oligarhilor.

Și noi trebuie să contribuim cu ceva. Indiferent de ce se întâmplă, suntem obligați conform Constituției României să luptăm pentru țara noastră. O să spuneți că-s cuvinte mari. Poate sunt. Dar nu să va gândiți că cineva are interesul să ducă aceste cuvinete în derizoriu. Biserica atacată, Armata atacată, distrusă, economia, tot ce înseamnă antreprenor local, la pământ, ANAF, dezorganizat, de lângă ANAF, sunt grupuri care incearcă să se protejeze.

Diferența este, dar să aveți încredere, că o să vă dovedim că nu vom cădea. Iar ce va urma nu se va opri, și nimic nu mă va putea opri. Iar interesul national va fi scos din cuvintele alea banale.

Mâine iar e o zi de luni, e o zi, pentru foarte mulți români o zi cumplită, au putut să doarmă liniștiți, iar luni vine ziua în care nu se leagă intrările, banii ce vin cu care să acopere facturile, și atunci dăm vină pe guvern. Mulți sunt vinovați…

Gândiți-vă că e o chestiune planificată. Avantajul e că avem persoană cu nume și loc. Nu cădeți în patimă că nu se mai poate face nimic. Nu! Exact cum au făcut jucătorii (fotbaliștii – n.red.), când ne-am calificat în 90 și tricolorii au bătut și ne-am calificat. Acum nu se mai poate. De ce? Ține și de forța spiritului. Absolut totul are legătură cu Dumnezeu. Nu trebuie să ne pierdem încrederea în forțele dumneavoastră și cu partenerii strategici din străinătate. Le-am cerut ajutorul. Și ajutorul a venit”, a mai spus Bobby Păunescu, duminică seară, la B1 TV.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.