Bonuri de masă 2023. Anunţ important pentru toţi angajaţii care primesc tichete de masă

Tichete de masă cu valoare neschimbată pentru primul semestru din 2023. Autoritățile mențin valoarea tichetelor de masă la 30 de lei.

Ministerul Finanțelor și Ministerul Muncii au decis menținerea valorii maxime a tichetelor de masă la 30 de lei, cel puțin până în septembrie 2023.

Ordinul nr. 1.263/654/2023 al celor două ministere a fost publicat vineri în Monitorul Oficial și se referă la semestrul I al anului 2023, perioada aprilie – septembrie.

Astfel, pentru prima jumătate a anului viitor, angajatorii nu vor putea acorda tichete de masă cu o valoare mai mare de 30 de lei. Această decizie vine în continuarea majorării valorii maximale a tichetelor de masă de la 20,17 lei la 30 de lei, în iulie 2022.

Începând cu octombrie 2023, va fi posibilă o nouă majorare a valorii tichetelor de masă, după ce se vor stabili noile valori pentru semestrul II. De menționat, însă, că angajatorii pot oferi tichete de masă cu valori mai mici decât valoarea maximă prevăzută prin ordinul de ministru.

Tichetele de masă sunt unul dintre avantajele salariale acordate angajaților, cu scopul de a-i ajuta să își acopere cheltuielile cu masa. Acestea pot fi utilizate doar în anumite condiții și în anumite locații, fiind emise sub forma de bilete de valoare.

Tichetele de masă sunt un beneficiu salarial apreciat de angajați, deoarece le oferă posibilitatea de a economisi bani la cheltuielile pentru masă. Acestea se acordă sub formă de bilete de valoare, care pot fi utilizate în anumite condiții și în anumite locații, și sunt considerate venituri neimpozabile.

De asemenea, pentru angajații care au un salariu mai mic, tichetele de masă pot reprezenta și o sursă importantă de venit suplimentar, care le poate ajuta să își îmbunătățească standardul de viață.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.