Canicula continuă să facă ravagii în Europa. Sute de oameni au murit în ultimele zile

Mii de pompieri se luptă cu incendiile de vegetație din Portugalia, Spania, Grecia și sud-vestul Franței, în mijlocul unui val de căldură extremă care nu dă semne de ameliorare și care face sute de victime.

Acest val de căldură este al doilea din Europa în doar o lună. Înmulţirea acestor fenomene este o consecinţă directă a încălzirii globale, conform oamenilor de ştiinţă, emisiile de gaze cu efect de seră amplificând intensitatea, durata şi frecvenţa lor.

 Mii de pompieri din Portugalia, Spania şi sud-vestul Franţei se luptă cu flăcările, în timp ce localnicii povestesc că nu au mai văzut aşa ceva.În nordul Portugaliei, un pilot a murit când avionul său cu apă s-a prăbuşit în zona Foz Coa, în apropiere de graniţa cu Spania. Pilotul portughez care a murit zbura singur într-o aeronovavă amfibie de tip Fire Boss

Incendiile fac ravagii în regiunea Gironde din Franţa, unde au fost evacuate peste 12.000 de persoane.

În sudul Spaniei, lângă Costa del Sol, aproximativ 2.300 de persoane au fost nevoite să fugă din calea unui incendiu care s-a extins pe dealurile Mijas.

Turiştii de pe plaja din Torremolinos au văzut coloane mari de fum ridicându-se pe dealuri, unde mai multe avioane luptau împotriva flăcărilor.

Un localnic a descris incendiile forestiere din apropierea coastei sud-vest atlantice a Franţei ca fiind ”post-apocaliptice”.

”Nu am mai văzut asta până acum”, a declarat Karyn, care locuieşte lângă Teste-de-Buch, pentru agenţia de presă AFP.

Incendiul din acea localitate şi un altul izbucnit la sud de Bordeaux au distrus aproximativ 10.000 de hectare (25.000 de acri). De asemenea, în jur de 3.000 de pompieri se luptă cu incendiile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.