Cele 2 parcări subterane din centrul municipiului Arad, votate. La fel și modificarea Pieței Catedralei

0
1

Parcarea subterană din Piața Avram Iancu, din centrul municipiului Arad, va fi realizată din bugetul oraşului.

Iniţial, în Consiliul Local al municipiului Arad s-a propus, vineri, pentru a 7a oară ca proiectul să fie realizat prin concesiune, însă de fiecare dată consilierii municipali PSD s-au opus, iar proiectul a căzut. Aşa s-a întâmplat şi de această dată, doar că primarul Gheorghe Falcă a avut un plan de rezervă.

Investiţia, estimată la cca 25 de milioane de euro, se va realiza din bugetul municipiului şi în aceste condiţii, proiectul nu mai era condiţionat de voturile PSD, ci a adunat voturi suficiente din majoritatea formată în jurul primarului.

“Amintesc faptul că toți consilierii au votat concursul de idei, planul urbanistic și
studiul de fezabilitate, respectiv prima concesiune. S-a realizat licitația pentru concesiune și ne aflăm astăzi în această situație deoarece s-a schimbat legea concesiunii. Ne place să vedem în alte orașe piețe publice modernizate și parcări în zonele centrale. Cu banii respectiv din bugetul local am putea face altceva pentru acest oraș”, a declarat primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă, în încheierea dezbaterii despre acest subiect.

Tot vineri, a fost aprobat şi şi studiul de fezabilitate „Regenerare urbană zona Piaţa Catedralei din Municipiul Arad”, prin care piaţa agroalimentară va fi mutată în apropierea actualei locaţii, iar piaţa catedralei va fi transformată într-o zonă pietonală cu parcare subterană, în urma investiţii de cca 30 de milioane de euro, tot de la bugetul municipiului.

Cele 2 parcări subterane vor avea cca 800 de locuri şi ar trebui să fie gata în 2020.