În urma unor acţiuni desfăşurate de poliţiştii de frontieră arădeni, au fost depistați treisprezece cetăţeni străini, care intenţionau să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi în trei mijloace de transport conduse de un cetățean român, un bulgar şi un ceh.

 În data de  22.01.2021, în jurul orei 12.10, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Poliţiei de Frontieră Nădlac II – Csanadpalota au efectuat controlul amănunţit asupra unui ansamblu rutier, înmatriculat în România, la volanul căruia se afla un cetățean român. Şoferul transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, silicon pe ruta România – Franţa.

În urma analizei de risc specifice, poliţiştii de frontieră au descoperit, ascunse în partea din față a compartimentului marfă, cinci persoane, patru fiind cetățeni afgani, iar celălalt fiind cetățean turc, având vârste cuprinse între 15 şi 21 de ani, solicitanți de azil în România.

În data de 21.01.2021,  și polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Vărşand au efectuat acțiuni similare, efectuând controale amănunțite asupra a două automarfare conduse de un cetăţean bulgar, respectiv un cetățean ceh. Cei doi şoferi transportau, conform documentelor de însoţire a mărfii,  role de material izolant pe ruta Grecia- Germania, precum și piese auto pe ruta România -Cehia.

În urma verificărilor, în interiorul compartimentelor  de marfă au fost descoperiţi ascunşi opt cetăţeni din Afganistan, cu vârste cuprinse între 16 si 25 de ani, toți fiind solicitanţi de azil în România.

În toate cazurile, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activități infracționale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Sursa: Realitatea de Arad