Cinci trenuri de călători blocate în gările de pe Valea Prahovei după ce un vagon-cisternă cu zeci de tone de benzină a luat foc

 

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA a anunțat, joi dimineață, în jurul orei 9.00, că traficul feroviar pe Valea Prahovei se desfășoară în condiții normale de trafic.

“Circulația trenurilor pe Valea Prahovei a fost oprită temporar în cursul acestei dimineți, timp de aproximativ o oră, de la 04.45 la 05.53, între stațiile Azuga și Bușteni, pe firul I, din cauza unui incendiu care a izbucnit la un vagon cisternă din compunerea unui tren privat de marfă.

Pentru a facilita accesul echipelor de intervenție ale ISU Prahova, în vederea stingerii incendiului, personalul feroviar a întrerupt imediat alimentarea cu energie electrică a liniei de contact și au restricționat circulația a 5 trenuri de călători – IR 1642, R 3002, R 3014, R 3023 și 16.030 -, acestea fiind oprite temporar în gările Predeal, Azuga și Sinaia”, potrivit unui comunicat de presă al CFR SA.

Sursa citată menționează că, la ora 05.53, circulația trenurilor între stațiile Azuga și Bușteni a fost reluată în condiții de siguranță pe firul II, iar pe firul I începând cu ora 08.45.

„În urma acestui incident feroviar, cele 5 trenuri de călători, oprite temporar în intervalul orar necesar stingerii incendiului și retragerii garniturii de marfă în stația Bușteni, vor ajunge la destinație cu întârzieri cuprinse între 60 și 15 minute”, au mai anunțat reprezentanții CFR SA.

 

Sursa: Realitatea de Prahova

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.