Codrin Ștefănescu: Bogdan Mîndrescu face ce vrea în țara asta, atât timp cât șefii lui îi impun

Codrin Ștefănescu a comentat, miercuri seara, la Realitatea PLUS, cazul caracatiței de pe Aeroportul Otopeni. Ministrul Sorin Grindeanu recunoaște că Bogdan Mîndrescu are controlul în Minister.

„Bogdan Mîndrescu face ce vrea în țara asta, atât timp cât șefii lui îi impun. Deci Grindeanu civilul nu o să mai facă fițe. Totul, sub ochii liniștiți ai românilor care nu înțeleg nimic din ce se petrece cu ei.

Tatăl lui Mîndescu, pe vremea lui Grindeanu, era șef la Radiocom, dar nu a fost pus de noi. Este pus la noi de o organizație județeanăpe baza procentelor pe care le-a obținut la alegeri. Lângă Dragnea, lângă echipa asta, erau oameni implementați de către ei. Ei nu puteau să sune. Noi opturasem zona asta și au început să fie foarte deranjați. Grupurile astea, nu oficiale, nu reprezentând România, ci reprezentând niște personaje, începsă se înfrupte prin oamenii lui din tot, să fie prezenți peste tot, începând de la porturi, agricultură, până la căi ferate, păduri. Au reușit prin mecanismul manipulării, picătură cu picătură”, a precizat Codrin Ștefănescu, în emisiunea ”Culisele Statului Paralel”.

Ministrul Sorin Grindeanu a precizat pentru jurnaliștii ziarului Puterea că Bogdan Mîndrescu coordonează entitățile care funcționează sub autoritatea Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, din domeniul aviației, cu excepția Regiei Autonome „Autoritatea Aeronautică Civilă Română. Atribuțiile domnului au fost stabilite prin Ordin de Viceprim-ministru, Ministrul Transporturilor și Infrastructurii.

Deși Grindeanu spune că Mîndrescu nu coordonează nimic în Autoritatea Aeronautică civilă, secretarul de stat este membru provizoriu al regiei, la fel cum este și în Registrul Auto Român. Din aceste poziții, Mîndrescu a ajuns să facă ce vrea în domeniul aviației, inclusiv la CNAB. Deși în 2018 el și-a dat demisia din funcția de director general al instituției, la scurt timp o nouă funcție i-a adus bani frumoși. El a fost numit de Guvernul Dăncilă la Compania Naţională pentru Administrarea Porturilor Maritime, iar în 2019 Marcel Boloş l-a angajat consilier la Ministerul Fondurilor Europene. Acum, din postura de secretar de stat pe domeniul aviației, Mîndrescu coordonează și supervizează tot la CNAB, adică locul din care a plecat. S-a întors însă cu o dorință și mai mare să-și vadă interesele.

Ca să-și asigure o slujbă bine plătită după ce va fi debarcat de la Ministerul Transporturilor, Bogdan Mîndrescu a aranjat ca jobul provizoriu de la Autoritatea Aeronautică Civilă să-l aibă pentru mai mulți ani, așa cum a procedat la RAR. Astfel, în luna martie a acestui an, Ministerul Transporturilor a ridicat pe site scrisoarea de așteptare necesară selecției membrilor Consiliului de Administrație de la AACR, unde membru provizoriu este… Bogdan Mîndrescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.