Codul Rutier se SCHIMBĂ din 27 februarie! AMENZI usturătoare pentru „bizonii” din trafic

Drifturile, șicanările în trafic și manevrele la volan menite să intimideze alți șoferi le vor aduce celor care practică șofatul agresiv suspendarea permisului de conducere și amenzi mai mari decât cele din prezent. Asta, după ce noile modificări aduse Codului Rutier vor intra în vigoare peste doar câteva zile. 

Realizarea intenționată a unui derapaj controlat, adică driftul, este una dintre încălcările legii ce vor fi sancționate mai aspru din 27 februarie, când intră în vigoare modificările Codului Rutier.

La fel și întoarcerea vehiculului prin folosirea frânei de mână, pornirea de pe loc prin patinarea excesivă, în gol, a roților sau accelerarea repetată a motorului de natură a stânjeni persoanele aflate în zona drumului.

Și motocicliștii sunt vizați pentru că și conducerea unui motor pe o singură roată va fi mai dur sancționată.

În categoria șofatului agresiv va intra și folosirea excesivă a claxonului sau a flash-urilor de către un șofer cu scopul de a-i face pe alți participanți la trafic să elibereze banda de circulație.

Încetinirea bruscă, fără un motiv întemeiat, circulația la distanță foarte redusă față de un alt vehicul sau mersul cu spatele în scopul intimidării celorlalți participanți la trafic vor fi, de asemenea, considerate fapte agresive.

Pentru aceste fapte, șoferii vor fi sancționați cu amendă cuprinsă între 580 și 725 de lei și cu suspendarea Permisului de Conducere pentru 30 de zile.

Dacă se produce și un accident, amenda crește până la 1.160 de lei și perioada de suspendare a carnetului se dublează. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.