Poliția a intervenit după ce un băiat de 9 ani și-a acuzat mama și tatăl vitreg că îi maltratează atât pe el cât și pe sora lui de 10 ani. Se pare că zvonurile despre situația dramatică circulau de ceva vreme, încă din luna septembrie asistenții sociali din localitate mergând de mai multe ori la domiciliul băiatului.

Acolo însă nu le-a răspuns nimeni. Asistenții sociali consideră că cei doi copii nu frecventează zilnic cursurile școlare, sunt îmbrăcați necorespunzător, nu erau îngrijiți și supravegheați de către părinți.

Pe de altă parte, avocata care se ocupă de cazul lor a declarat că cei doi „Mai mult decât bătuți, erau de-a dreptul maltratați. Da, era și un lacăt pe frigider, copiii nu aveau acces la mâncare. Copiii susțin într-adevăr că au fost bătuți cu bastonul, acum rămâne de văzut exact ce se confirmă și ce nu.”

Copiii sunt acum în custodia Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului, iar părinții au primit ordin de restricție, pentru a nu se mai putea apropia de ei. 

Inspectoratul de Poliție Județeană Arad a deschis dosar penal pentru violențe în familie și rele tratamente aplicate minorului.

Polițiștii și procurorii continuă cercetările în acest caz.

Sursa: Realitatea de Arad