Criza cartofilor prăjiţi se extinde. Lanţurile de restaurante fast-food sunt nevoite să raţionalizeze porţiile

Criza cartofilor prăjiţi se extinde. Lanţuri de restaurante fast-food din Asia de Sud-Est se confruntă cu o criză de cartofi pai în condiţiile în care blocajele de-a lungul lanţurilor de aprovizionare încetinesc livrările de produse congelate din SUA şi Europa.

În ultimele luni, lanţurile globale de aprovizionare au fost supuse la presiuni din cauza variantei Omicron, ca urmare a înmulţirii controalelor vamale în porturi şi a crizei de forţă de muncă în sectorul transportului, transmite Bloomberg.

„Perturbările provocate de pandemie continuă să aibă un efect asupra lanţurilor globale de aprovizionare şi reţelelor de distribuţie”, a declarat directorul de marketing de la KFC Singapore, Diana Hoo, potrivit Agerpres.

Unele restaurante KFC din Singapore au început să-şi informeze clienţii că vor înlocui garniturile de cartofi prăjiţi cu cele de gaufre cu cartofi, din cauza „perturbărilor apărute în livrările global

Cartofii pai folosiţi de restaurantele KFC din Singapore sunt importaţi din SUA şi Europa, a precizat Diana Hoo. Lipsa de personal şi producţiile mici la culturile de cartofi din zona de nord-vest din SUA, unde sunt cultivaţi faimoşii cartofi de Idaho, au fost agravate de congestionarea porturilor americane şi canadiene de pe coasta Pacificului, a adăugat Diana Hoo.

La acestea se adaugă şi faptul că navele portcontainer care intră în porturile din Singapore se confruntă cu întârzieri mai mari decât de obicei. În medie, zilnic 17 nave portcontainer aşteptau să tragă la chei în al doilea cel mai aglomerat port din lume, în luna ianuarie a acestui an, în creştere faţă de 15 nave pe zi în luna decembrie, potrivit firmei de consultanţă project44.

De asemenea, restaurantele McDonald’s din Malayezia şi Indonezia au oprit vânzările de porţii mari de cartofi prăjiţi încă de luna trecută.

Reamintim că McDonald’s a fost nevoit să raţionalizeze cartofii prăjiţi la restaurantele din Japonia la finele anului trecut, după ce inundaţiile din portul canadian Vancouver şi coronavirusul au blocat livrările.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.