Culisele statului paralel | „Umbra” lui Coldea în Guvernul Ciucă – Interesul ascuns în numirea-surpriză de la Ministerul Economiei

 

„Umbra” lui Florian Coldea se simte și în Guvernul de coaliție PSD-PNL condus de fostul general Nicolae Ciucă. Dezvăluiri despre interesele ascunse ale fostului număr 2 din SRI în nominalizarea-surpriză de la Ministerul Economiei, miercuri, la Culisele statului paralel, cu Anca Alexandrescu. 

 

Florin Spătaru este nominalizarea surpriză din noul guvern Nicolae Ciucă pentru portofoliul de la Ministerul Economiei. Propus de PSD după ce Marius Humelnicu, prima nominalizare, a renunțat „DIN MOTIVE PERSONALE”, Florin Spătaru este un personaj total necunoscut în mass-media.

Potrivit site-ului strictsecret.ro, citat de Realitatea PLUS, de 12 ani, Spătaru coordonează Departamentele HR & Legal, Health and Safety și Administrativ ale Șantierului Naval Damen Galați care este deținut împreună cu șantierul naval din Mangalia de compania Damen Shipyards, cel mai mare constructor de nave din Olanda.

Vezi video AICI

Damen Shipyards Group deține la Galați unul dintre cele mai active șantiere ale companiei, unde se construiesc mai multe tipuri de nave extrem de scumpe și sofisticate sau yachturi de fițe.

Un detaliu din istoricul activității companiei a atras atenția jurnaliștilor de la Strict Secret.ro care susțin că nominalizarea lui Florin Spătaru la Ministerul Economiei nu ar fi întâmplătoare.

La baza afirmației ar sta mai multe fotografii din februarie 2020 când a avut loc cu mare fast evenimentul de predare a corvetei construite de Damen către pakistanezi, eveniment la care a fost prezent Florian Coldea.

strictsecret.ro citează surse proprii și susține că generalul în rezervă nu s-ar fi aflat atunci pe listele de invitați ale Damen, prezența lui Coldea la eveniment rămânând un mister.

Coldea ar fi atras atenția și prin purtarea uniformei de gală deși trecuse în rezervă de cel puțin trei ani. Investigația celor de la strictsecret.ro nu a scos însă la iveală și din partea cui a venit invitația pentru fostul șef al SRI la predarea navei Forțele Navale Pakistaneze, Pakistan fiind partener strategic al Statelor Unite ale Americii.

La scurt timp după eveniment s-a schimbat și conducerea Damen, susțin cei de la strict.secret.ro Director general special este generalul în rezervă Gheorghe Savu, fost director al Direcţiei Generale de Informaţii a Apărării, adică al serviciului secret al Armatei Române şi fost şef al Reprezentanţei militare la NATO şi UE.
De altfel, tot strictsecret.ro reamintește că în 2017, la 5 luni de la trecerea în rezervă, Florin Coldea a fost decorat de CIA cu distincția Alben W Barkley într-o ceremonie care a avut loc la Langley.

Directorul general al DAMEN, Gheorghe Savu ar avea o relație de prietenie cu premierul desemnat al României, Nicolae Ciucă, mai scrie strictsecret.ro. 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.