DSP începe controale în marile fabrici din Arad

Direcția de Sănătate Publică Arad a început noi controale în marile fabrici pentru a se asigura că se respectă măsurile pentru limitarea răspândirii noului coroavirus.

Chiar dacă în județ rata de infectare scade de la o zi la alta, autoritățile fac verificări pentru a preveni apariția unor focare în contextul apariției și în România a noii tulpini din Marea Britanie.

Directorul Direcției de Sănătate Publică Arad, dr. Horea Timiș, a declarat că nu trebuie să relaxăm măsurile de prevenție de acccea toate controalele sunt în scop prevenitv. Chiar dacă indicatorii arată o scădere a nr de cazuri în județ, nu trebuie să lăsăm garda jos, mai spune șeful DSP.

Controalele vizează în special mijloacele de transport, și păstrarea regulilor, respectiv distanțarea fizică, folosirea dezinfectanților, purtatarea măștii de protecție, iar în zona industrială se controalează în special marile fabrici cu mii de angajați pentru că acolo există riscul să apară focare.

Cea mai recentă rată de infectare, anunțată ieri în municipiu, este de 1,4 cazuri la 1.000 de locuitori, în ultimele zile fiind în scădere continuă. Dacă rata se va păstra sub 1,5 și la ședința de vineri a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, atunci de sâmbătă municipiul va intra în scenariu verde.

Sursa: Realitatea de Arad

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.