Un elev din Arad a obținut medialia de aur la Olimpiada Internațională de Chimie „D.I. Mendeleev”, desfășurată în perioada 21-26 aprilie la Moscova.

Laureatul este Tudor Lile, elev din clasa a XII-a E, de la Colegiul Național „Moise Nicoară”, unul dintre cele mai prestigioase colegii din Arad.

Instituția de învățământ a anunțat, pe contul său de Facebook, că  Tudor s-a depășit  pe sine, după ce, în urmă cu doi ani, în 2019, marca o premieră pentru Arad, obținând argint la olimpiada de la Sankt Petersburg, precum și la cea de la Paris.

Lotul românesc la ediția de anul acesta a Olimpiadei Internaționale de Chimie „D.I. Mendeleev” a obținut patru medalii de aur prin Raul Mircea Bodrogean și Alexandru Cătălin Dianu, ambii din București Ștefan Dimitriu din Brașov și Tudor Lile din Arad, dar și două medalii de bronz prin Vlad Iova din Oradea și Teodor Pădureanu din Bacău.

Olimpiada a fost organizată de departamentul de chimie al Universității Lomonosov din Moscova și s-a desfășurat online.

România va fi reprezentantă de un lot restrâns la Olimpiada Mondială de Chimie din Japonia, care se va desfășura tot online. Pentru a participa, Tudor va mai trece printr-o etapă de selecție.

Sursa: Realitatea de Arad