Un bărbat din judeţul Arad a fost reţinut pentru înşelăciune, după ce ar fi pretins că este angajat al unui furnizor de energie electrică şi ar fi luat de la un pensionar 635 de lei, sub pretextul că îi încheie un nou contract de furnizare.

Suspectul are 37 de ani şi este din localitatea Şagu, iar victima sa locuieşte în oraşul Ineu, aflat la o distanţă de 70 de kilometri.

„Atribuindu-şi calitatea de angajat al unei societăţi comerciale furnizoare de electricitate, şi-ar fi însuşit 635 de lei de la un septuagenar din Ineu, pentru a-l ajuta cu contractul de furnizare de energie electrică. În colaborare cu poliţiştii municipiului Arad, bărbatul a fost identificat şi ulterior depistat pe raza localităţii Sântana. În baza probatoriului administrat, bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore, poliţiştii continuând documentarea activităţii sale infracţionale”, a informat, vineri, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Arad.

Poliţiştii au transmis o recomandare pentru populaţie, să nu permită accesul în locuinţă „celor care vin să prezinte diverse promoţii sau produse la preţuri imbatabile, în scop caritabil sau pentru efectuarea unor sondaje de opinie”.

Dacă sună la uşă persoane ce pretind că reprezintă instituţii care oferă servicii publice, este recomandată verificarea documentelor de identitate şi a celor de serviciu.

Sursa: Realitatea de Arad